— maandag 16 oktober 2017, 10:49 | 0 reacties, praat mee

RTV Oost halveert tv-zendtijd

Bij RTV Oost gaat de programmering op de schop. De regionale omroep halveert de tv-zendtijd tot een half uur per dag. De tijd en menskracht die hiermee vrijkomt, wil de regionale omroep gebruiken voor internetactiviteiten. Daarnaast vertrekt ook interim-hoofdredacteur Martin Steenbeeke.

Steenbeeke trad in juni aan als hoofdredacteur. Hij nam die taak over van Marcel Oude Wesselink, die terug trad als hoofdredacteur na een vertrouwensbreuk met de redactie. Oude Wesselink bleef wel aan als directeur.

Maar zijn opvolger, Martin Steenbeeke, stopt alweer. “Dit is een mooie job, maar ik ambieer het toch niet om dit voor altijd te blijven doen. Ik ben te veel bezig met zaken waar mijn passie niet ligt. Dan moet je eerlijk zijn en er mee ophouden.”

Op werkdagen wordt de tv-zendtijd van TV Oost binnenkort gehalveerd van een uur naar een half uur per dag. Steenbeeke: “Het moet allemaal iets sneller en korter. Bovendien is tv-maken arbeidsintensief. De menskracht die we op die manier vrijspelen, wordt geïnvesteerd in onze online-activiteiten. We willen ons in de nieuwsvoorziening online meer laten zien dan we nu doen.”

Redactieraadslid Tijmen van Wissing vindt dat ‘een goede zaak’. “Wat het terugbrengen van de tv-zendtijd betreft: in Groningen is dat al gebeurd en zijn de reacties op de halfuurscarrousel positief. Wat ik belangrijk vind, is dat er nu ook ruimte is komt voor vernieuwing. Zo hebben we op maandag en vrijdagmiddag om één uur live op Facebook een sportuitzending” Meer bij TC Tubantia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.