— vrijdag 12 juni 2020, 15:09 | 0 reacties, praat mee

RTV Noord heeft door coronacrisis een financieel tekort van 400.000 euro

De Mediacentrale in Groningen, waar RTV Noord gevestigd is - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

De regionale omroep RTV Noord heeft door teruglopende advertentie-inkomsten tijdens de coronacrisis een financieel tekort van ongeveer 400.000 euro.

De afgelopen maanden werden veel reclamecampagnes stopgezet of uitgesteld en werd er minder reclame verkocht. De prognose is dat deze trend de rest van het jaar doorzet. RTV Noord houdt over dit jaar rekening met een tekort van ruim 400.000 euro. Directeur Gijs Lensink: “We houden rekening met een terugval van zeker dertig procent van onze normale omzet.” Hij verwacht volgend jaar ook een terugloop van inkomsten uit reclame.

De omroep bekijkt de komende weken verschillende scenario’s en op basis daarvan wordt gekeken welke maatregelen genomen moeten worden. Het is nog niet duidelijk of er gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering van de omroep, maar Lensink benadrukt dat de omroep er gezond voorstaat. “We geven niet meer geld uit dan begroot. Bovendien hebben we de afgelopen jaren een goede reserve opgebouwd. Een deel van het verlies kunnen we daaruit compenseren. Maar we kunnen niet stilzitten.”Meer bij RTV Noord / NU.nl

Bekijk meer van

RTV Noord coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.