banner persveilig

— woensdag 25 maart 2020, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Crowdfundcampagne helpt bestolen cameraman weer op weg

Cameraman René Lunshof kan er nog niet helemaal bij met zijn hoofd: nadat vrijdag een montagelaptop uit zijn auto werd gestolen, werd bij een dinsdag opgezette crowdfundcampagne binnen één dag 3100 euro opgehaald om hem weer op weg te helpen. “Ik kom eigenlijk superlatieven tekort. Het is bijna onbeschrijflijk.”

Toen Lunshof vrijdag na het filmen bij een klus terugkeerde bij zijn auto, trof hij deze aan met een ingeslagen ruit. De tas die hij achterin had liggen, met daarin naast zijn montagelaptop ook diverse geluidszenders en ontvangers, een toetsenbord, geheugenkaarten, diverse adapters en zijn paspoort, was weg. “Dan sta je echt met je handen in het haar.” Voor een zelfstandig cameraman een enorme kostenpost.

Maaike Homan, plaatsvervangend chef bij RTL Z, trok zich het lot van Lunshof aan en zette de genoemde crowdfundcampagne op poten op de website GoFundMe. “Ik heb een paar keer met René gewerkt en wil hem graag helpen”, aldus Homan. “Juist nu is zijn werk heel belangrijk. Hij informeert mensen en laat de impact van het coronavirus op Nederland zien. Met alleen een goede laptop is hij al enorm geholpen.”

Die laptop, die kan Lunshof – die onder andere filmt voor EditieNL en sporadisch voor RTL Z – inmiddels vervangen met het opgehaalde geld. Op het moment van schrijven deden 184 mensen een donatie. “Toen dinsdag de eerste euro’s binnen kwamen, dacht ik: ‘Wat fijn dat iemand de moeite neemt om míj weer op weg te helpen’. Dat het doelbedrag van 3000 euro gehaald zou worden had ik niet verwacht. En helemaal niet zo snel.”

Het doelbedrag dekt alleen de kosten voor de laptop. De campagne loopt daarom door om Lunshof te helpen ook de andere gestolen spullen te vervangen. “Maar met wat er nu binnen is kan ik weer even verder. De hulp is echt hartverwarmend.”

Bekijk meer van

René Lunshof coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.