word studentlid

— woensdag 10 januari 2018, 10:01 | 1 reactie, praat mee

RTV Noord en verslaggever Rob Mulder uit elkaar

RTV Noord en verslaggever Rob Mulder uit elkaar
ANP

Freelance verslaggever Rob Mulder zal niet langer voor RTV Noord werken. Het is de laatste akte in een conflict over de totstandkoming van een item over illegaal vuurwerk, waar Mulder dezelfde man opvoerde als zowel een bonafide vuurwerkhandelaar en - deels onherkenbaar gemaakt - een handelaar in illegaal vuurwerk. Laatste wijziging: 10 januari 2018, 10:02

Vanwege een logo op het shirt kwam de misleiding uit. Er volgde een periode van beschuldigingen over en weer, die nu eindigt in de beëindiging van samenwerking.

Mulder stelt op Facebook: “Het vuurwerkvlog dat ik op donderdag 28 december maakte was onzorgvuldig en heeft schade toegebracht aan de journalistieke organisatie waarvoor ik jaren met grote liefde en toewijding heb gewerkt.” Mulder wil het beschadigd vertrouwen de komende tijd herstellen.

Hoofdredacteur Mischa van den Berg van RTV Noord noemt het besluit van Mulder verstandig, gezien het feit dat de journalistieke betrouwbaarheid van RTV Noord als organisatie in het geding kwam. “Daarmee zijn grenzen overschreden die niet overschreden hadden mogen worden”, aldus Van den Berg.

De regionale omroep zegt te willen leren van het incident en heeft een traject in gang gezet om de interne controle te verbeteren.  Meer bij RTV Noord

Bekijk meer van

RTV Noord Rob Mulder

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Bert Westendorp, 11 januari 2018, 18:35

Het is denk ik de druk om te scoren. Triest dat Rob Mulder waarschijnlijk gesneuveld is door die drang. Laat het maar weer eens een les zijn voor alle journalisten.

Bert Westendorp

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.