website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

RTV Noord en verslaggever Rob Mulder uit elkaar

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op woensdag 10 januari 2018, 10:01

ANP

ANP

Nieuws Freelance verslaggever Rob Mulder zal niet langer voor RTV Noord werken. Het is de laatste akte in een conflict over de totstandkoming van een item over illegaal vuurwerk, waar Mulder dezelfde man opvoerde als zowel een bonafide vuurwerkhandelaar en - deels onherkenbaar gemaakt - een handelaar in illegaal vuurwerk.

Vanwege een logo op het shirt kwam de misleiding uit. Er volgde een periode van beschuldigingen over en weer, die nu eindigt in de beëindiging van samenwerking.

Mulder stelt op Facebook: “Het vuurwerkvlog dat ik op donderdag 28 december maakte was onzorgvuldig en heeft schade toegebracht aan de journalistieke organisatie waarvoor ik jaren met grote liefde en toewijding heb gewerkt.” Mulder wil het beschadigd vertrouwen de komende tijd herstellen.

Hoofdredacteur Mischa van den Berg van RTV Noord noemt het besluit van Mulder verstandig, gezien het feit dat de journalistieke betrouwbaarheid van RTV Noord als organisatie in het geding kwam. “Daarmee zijn grenzen overschreden die niet overschreden hadden mogen worden”, aldus Van den Berg.

De regionale omroep zegt te willen leren van het incident en heeft een traject in gang gezet om de interne controle te verbeteren.  Meer bij RTV Noord

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Bert Westendorp, 11 januari 2018, 18:35

    Het is denk ik de druk om te scoren. Triest dat Rob Mulder waarschijnlijk gesneuveld is door die drang. Laat het maar weer eens een les zijn voor alle journalisten.

    Bert Westendorp

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.