training eu starters

— donderdag 4 januari 2018, 13:41 | 1 reactie, praat mee

Verslaggever werkt niet mee aan onderzoek RTV Noord naar omstreden vuurwerk-reportage

© Evert-Jan Daniels / ANP

Freelance verslaggever Rob Mulder verleent geen medewerking meer aan het externe onderzoek dat RTV Noord instelt naar het omstreden vuurwerkitem. De omroep kwam negatief in het nieuws toen stadsblog Sikkom eind vorige maand suggereerde dat de omroep zich schuldig zou maken aan het verspreiden van nepnieuws. Laatste wijziging: 4 januari 2018, 13:49

Oud-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden Pieter Sijpersma heeft van RTV Noord opdracht gekregen te reconstrueren hoe het item tot stand is gekomen en of de journalistieke professionaliteit in het geding is.

Mulder wil niet meer meewerken omdat hij het onderzoek niet transparant genoeg vindt. Hij stelt dat de reconstructie niet aan de betrokkenen zal worden verstrekt en hij is het er niet mee eens dat de hoofdredactie van RTV Noord conclusies uit het onderzoek trekt - en niet Sijpersma zelf. Mulder had een tegenvoorstel gedaan, meldt hij op zijn Facebook-pagina. Hij wil ook dat de conclusies openbaar worden gemaakt. Hoofdredacteur Mischa van de Berg is daar niet mee akkoord gegaan. “Van transparantie is in dit extern onderzoek dus geen sprake,” aldus Mulder.

Bij Dagblad van het Noorden reageert van den Berg: “het lijkt me niet verstandig als Mulder niet meewerkt. Hij blijft uitgenodigd om zijn visie te geven.”

Bekijk meer van

RTV Noord Rob Mulder

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 4 januari 2018, 16:36

Mulder moet niet zeuren. Hij ging in de fout en hij moet zich na zijn excuses niet verschuilen achter niet-journalistiek gedrag. Het onderzoek is neutraal genoeg. En RTV Noord mag ook zijn eigen conclusies trekken. Wat een gezeur allemaal! Op de conduitestaat van Mulder komt altijd dit smetje (?) te staan. Ik zou als ik hem was een andere baan zoeken. Er zijn er genoeg!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.