website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Verslaggever werkt niet mee aan onderzoek RTV Noord naar omstreden vuurwerk-reportage

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in conflict op donderdag 4 januari 2018, 13:41

© Evert-Jan Daniels / ANP

Nieuws Freelance verslaggever Rob Mulder verleent geen medewerking meer aan het externe onderzoek dat RTV Noord instelt naar het omstreden vuurwerkitem. De omroep kwam negatief in het nieuws toen stadsblog Sikkom eind vorige maand suggereerde dat de omroep zich schuldig zou maken aan het verspreiden van nepnieuws.

Oud-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden Pieter Sijpersma heeft van RTV Noord opdracht gekregen te reconstrueren hoe het item tot stand is gekomen en of de journalistieke professionaliteit in het geding is.

Mulder wil niet meer meewerken omdat hij het onderzoek niet transparant genoeg vindt. Hij stelt dat de reconstructie niet aan de betrokkenen zal worden verstrekt en hij is het er niet mee eens dat de hoofdredactie van RTV Noord conclusies uit het onderzoek trekt - en niet Sijpersma zelf. Mulder had een tegenvoorstel gedaan, meldt hij op zijn Facebook-pagina. Hij wil ook dat de conclusies openbaar worden gemaakt. Hoofdredacteur Mischa van de Berg is daar niet mee akkoord gegaan. “Van transparantie is in dit extern onderzoek dus geen sprake,” aldus Mulder.

Bij Dagblad van het Noorden reageert van den Berg: “het lijkt me niet verstandig als Mulder niet meewerkt. Hij blijft uitgenodigd om zijn visie te geven.”

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. J.C. Roodenburg, 4 januari 2018, 16:36

    Mulder moet niet zeuren. Hij ging in de fout en hij moet zich na zijn excuses niet verschuilen achter niet-journalistiek gedrag. Het onderzoek is neutraal genoeg. En RTV Noord mag ook zijn eigen conclusies trekken. Wat een gezeur allemaal! Op de conduitestaat van Mulder komt altijd dit smetje (?) te staan. Ik zou als ik hem was een andere baan zoeken. Er zijn er genoeg!

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.