banner persveilig

— donderdag 4 januari 2018, 13:41 | 1 reactie, praat mee

Verslaggever werkt niet mee aan onderzoek RTV Noord naar omstreden vuurwerk-reportage

© Evert-Jan Daniels / ANP

Freelance verslaggever Rob Mulder verleent geen medewerking meer aan het externe onderzoek dat RTV Noord instelt naar het omstreden vuurwerkitem. De omroep kwam negatief in het nieuws toen stadsblog Sikkom eind vorige maand suggereerde dat de omroep zich schuldig zou maken aan het verspreiden van nepnieuws.

Oud-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden Pieter Sijpersma heeft van RTV Noord opdracht gekregen te reconstrueren hoe het item tot stand is gekomen en of de journalistieke professionaliteit in het geding is.

Mulder wil niet meer meewerken omdat hij het onderzoek niet transparant genoeg vindt. Hij stelt dat de reconstructie niet aan de betrokkenen zal worden verstrekt en hij is het er niet mee eens dat de hoofdredactie van RTV Noord conclusies uit het onderzoek trekt - en niet Sijpersma zelf. Mulder had een tegenvoorstel gedaan, meldt hij op zijn Facebook-pagina. Hij wil ook dat de conclusies openbaar worden gemaakt. Hoofdredacteur Mischa van de Berg is daar niet mee akkoord gegaan. “Van transparantie is in dit extern onderzoek dus geen sprake,” aldus Mulder.

Bij Dagblad van het Noorden reageert van den Berg: “het lijkt me niet verstandig als Mulder niet meewerkt. Hij blijft uitgenodigd om zijn visie te geven.”

Bekijk meer van

RTV Noord Rob Mulder

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 4 januari 2018, 16:36

Mulder moet niet zeuren. Hij ging in de fout en hij moet zich na zijn excuses niet verschuilen achter niet-journalistiek gedrag. Het onderzoek is neutraal genoeg. En RTV Noord mag ook zijn eigen conclusies trekken. Wat een gezeur allemaal! Op de conduitestaat van Mulder komt altijd dit smetje (?) te staan. Ik zou als ik hem was een andere baan zoeken. Er zijn er genoeg!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.