website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Gedoe om vuurwerkrepo RTV Noord duurt voort

Linda Nab — Geplaatst in conflict op dinsdag 9 januari 2018, 08:34

Illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk - © Lex van Lieshout | ANP

Nieuws Freelance verslaggever Rob Mulder werkt tóch mee aan het externe onderzoek naar de totstandkoming van de vuurwerkreportage die hij rond de jaarwisseling maakte voor RTV Noord. Dat meldt Dagblad van het Noorden. Eerder weigerde Mulder middels een uitgebreid Facebookbericht zijn medewerking. Het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door voormalig hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden, Pieter Sijpersma, wordt niet openbaar gemaakt, en de omroep wil zelf conclusies kunnen trekken uit Sijpersma's bevindingen. Daar was Mulder het niet mee eens.

Inmiddels is hij daarvan teruggekomen en heeft hij toch besloten zijn kant van het verhaal te doen.

Mulder ligt onder vuur omdat hij zich voor de reportage, waarin hij wilde aantonen hoe makkelijk je in Groningen aan illegaal vuurwerk kan komen, niet aan de gangbare journalistieke regels heeft gehouden. Zo zou hij delen van de reportage in scene hebben gezet, en een vuurwerkpakket als cadeau hebben aangenomen. RTV Noord stuurde de verslaggever daarop weg.

Saillant detail in de zaak is dat Mulder gisteren is aangehouden en verhoord door de politie wegens illegaal vuurwerkbezit. Mulder bevestigde dat tegenover Dagblad van het Noorden.

De resultaten van het onderzoek dat Sijpersma uitvoert, worden binnenkort verwacht.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.