— dinsdag 9 januari 2018, 08:34 | 0 reacties, praat mee

Gedoe om vuurwerkrepo RTV Noord duurt voort

Illegaal vuurwerk - © Lex van Lieshout | ANP

Freelance verslaggever Rob Mulder werkt tóch mee aan het externe onderzoek naar de totstandkoming van de vuurwerkreportage die hij rond de jaarwisseling maakte voor RTV Noord. Dat meldt Dagblad van het Noorden. Eerder weigerde Mulder middels een uitgebreid Facebookbericht zijn medewerking. Het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door voormalig hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden, Pieter Sijpersma, wordt niet openbaar gemaakt, en de omroep wil zelf conclusies kunnen trekken uit Sijpersma's bevindingen. Daar was Mulder het niet mee eens.

Inmiddels is hij daarvan teruggekomen en heeft hij toch besloten zijn kant van het verhaal te doen.

Mulder ligt onder vuur omdat hij zich voor de reportage, waarin hij wilde aantonen hoe makkelijk je in Groningen aan illegaal vuurwerk kan komen, niet aan de gangbare journalistieke regels heeft gehouden. Zo zou hij delen van de reportage in scene hebben gezet, en een vuurwerkpakket als cadeau hebben aangenomen. RTV Noord stuurde de verslaggever daarop weg.

Saillant detail in de zaak is dat Mulder gisteren is aangehouden en verhoord door de politie wegens illegaal vuurwerkbezit. Mulder bevestigde dat tegenover Dagblad van het Noorden.

De resultaten van het onderzoek dat Sijpersma uitvoert, worden binnenkort verwacht.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.