— donderdag 27 juni 2013, 09:33

Omroep Gelderland wordt nog niet gekort

Volgend jaar zal Omroep Gelderland nog niet gekort worden. Volgens een meerderheid in Provinciale Staten is het niet verstandig om de korting van 1,1 miljoen euro nu door te voeren. Dat meldt De Gelderlander. Het is immers nog onduidelijk hoe de positie van de omroep er in de komende jaren uitziet. Staatssecretaris Dekker (Media) wil de regionale omroepen onderbrengen bij de landelijke publieke omroep. De meeste regionale omroepen hebben of krijgen te maken met bezuinigingen omdat er 25 miljoen euro bezuinigd wordt op het mediabudget. Diverse provincies hebben ook al bezuinigingen opgelegd. Enkele regionale omroepen zijn daarom ook al naar de rechter gestapt. De Staten hechten belang aan de regionale nieuwsvoorziening door de omroep en vinden het daarom onverstandig nu te bezuinigen. Alleen de VVD voelde daarvoor.

Bekijk meer van

Omroep Gelderland

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.