PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 19 november 2021, 09:43 | 0 reacties, praat mee

RTL weert geen politici die collega’s bedreigen

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet liep bij Jinek al eens weg na een roast van cabaretier Martijn Koning - © RTL

RTL vindt het feit dat Tweede Kamerleden hun collega's bedreigen of oproepen om andere politici te bedreigen geen reden is om deze Kamerleden niet uit te nodigen voor talkshows als Jinek of Humberto. Dat stelt RTL in een reactie bij het AD op de weigering van talkshow Op1 om woensdag Forum-politici te vragen voor een gesprek over hun zwaar bekritiseerde gedrag in de Kamer.

Presentator Charles Groenhuijsen zei woensdagavond in Op1 dat politici die anderen bedreigen of oproepen tot bedreiging, wat Kamerleden van Forum voor Democratie eerder die week in de Kamer deden, die avond niet welkom aan tafel waren.

RTL zegt in het AD met klem dat “je in onze optiek iedereen kritisch moet kunnen bevragen. Dat geldt zeker voor onze nieuws- en actualiteitenprogramma’s en dus ook aan de talkshowtafel. Balans in verschillende perspectieven is hierin essentieel. Het mag er verhit aan toegaan, maar het moet wel altijd respectvol blijven.”

Overigens liet Op1-coördinator Bert Huisjes na de reactie van Groenhuijsen weten dat het weren van FvD-politici niet ‘strikt beleid’ of ‘cordon sanitaire’ is. Huisjes liet weten dat de keuze elke avond bij de eindredacteur van dat moment ligt.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.