Onderzoek pr-monitor perslijst

— woensdag 26 augustus 2015, 10:21 | 0 reacties, praat mee

RTL en SBS klaar voor nieuw seizoen

Peter de Mönnik, directeur van SBS en Sanoma, vindt het niet realistisch om aan te nemen dat SBS6 de concurrent RTL4 op het gebied van kijkcijfers van de troon zal stoten. Dat zegt hij in een gesprek met Roelof Hemmen op BNR Nieuwsradio. SBS6 zal de directe strijd met RTL4 voorlopig dan ook niet aangaan, aldus De Mönnik. 'Ik wil ook wel de de honderd meter onder de tien seconden lopen. Maar je moet je ambitie overeenstemmen met de middelen die je hebt. Dat noem je realisme', zegt hij op BNR. De Mönnik is blij met de toetreding van Frank Visser. 'De Rijdende Rechter trekt 1,6 miljoen kijkers, dat is een ding.' In een interview met het Algemeen Dagblad (AD) laat Erland Galjaard, programmadirecteur RTL Nederland, weten dat hij niet verwacht dat RTL wegzakt. 'SBS6 heeft nu wel de Champions League. Als ze die voetbalrechten niet hadden gekocht, zouden ze nooit meer bij RTL in de buurt zijn gekomen. SBS gaat nu groeien, dat kan niet anders,' zegt hij tegenover het AD (betaald, via Blendle).

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.