— vrijdag 10 april 2015, 13:30 | 0 reacties, praat mee

NLZiet een jaar na de lancering

NLZiet werd gelanceerd als de video-on-demand-dienst van de commerciële zenders RTL, SBS en de NPO. De dienst kwam niet in plaats van de bestaande platforms, zoals Uitzending Gemist, RTL XL en SBS Gemist, maar is een aanvulling daarop. Na een klein jaar blikt de Volkskrant terug op de betaalde streamingdienst.

De verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn niet waargemaakt. Kijkers stromen niet massaal toe, het is ook onduidelijk wat NLZiet toevoegt aan het bestaande aanbod. Daarbij kan je bij alle zenders zelf al heel veel programma’s terugzien, gratis.

Ook technisch zijn er de nodige problemen. Zowel de app als de site kampt met bugs. Doordat elke omroep een eigen platform heeft kan de gebruiker ook pas in drie etappes in de collectie grasduinen. In een reactie stellen de initiatiefnemers nog steeds te geloven in de dienst.

Bekijk meer van

verdienmodellen SBS RTL NPO NLZiet

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.