NVJ compleet lid

— woensdag 3 juli 2019, 13:27 | 0 reacties, praat mee

Rotterdamse huis-aan-huiskrant boos om plan wethouder

Rotterdamse huis-aan-huiskrant boos om plan wethouder
Foto: ANP Xtra / Koen Suyk

Een plan van de Rotterdamse wethouder Arno Bonte zorgt voor boosheid bij het huis-aan-huisblad De Ster van Kralingen in de Maasstad. Bonte wil papierverspilling tegengaan en vindt dat huis-aan-huisbladen onnodig dik worden door de advertenties die erin staan. Daarom moeten de gratis bladen van de wethouder met ingang van 1 januari voor ten minste 30 procent uit redactionele artikelen bestaan. Veel huis-aan-huisbladen die in Rotterdam worden verspreid halen dat percentage niet. Laatste wijziging: 3 juli 2019, 13:36

Onhaalbaar, reageert Eeuwke Woldring van De Ster van Kralingen in gesprek met RTV Rijnmond. Volgens de uitgever bestaan zijn kranten voor 20 procent uit journalistieke inhoud. En hij acht de kans klein dat het gaat lukken om de hoeveelheid journalistiek in zijn krant op korte termijn te verhogen.

“Ik vind het bevoogdend”, aldus Woldring. “Een wethouder kan ons niet gaan vertellen hoe we ons blad moeten inrichten. De realiteit op de markt ligt anders. De drukkers en de bezorgers moeten er ook aan verdienen.” Volgens Woldring lukt dat niet met minder advertentiepagina’s.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.