— vrijdag 9 juli 2021, 10:21 | 0 reacties, praat mee

PVV-raadslid Rotterdam wil vertrek van journalist uit raadszaal

Het stadhuis van Rotterdam - © ANP / Berlinda van Dam

Maurice Meeuwissen, gemeenteraadslid voor de PVV in Rotterdam, heeft donderdag tijdens een raadsvergadering gesteld dat journalist Paul Verspeek de raadszaal moest verlaten. Dat stelt Verspeek, verslaggever bij Rijnmond, op Twitter. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb weigerde de journalist de toegang tot de zaal te ontzeggen.

Meeuwissen weigerde volgens Verspeek in de raadszaal te blijven zitten, omdat de Rijnmond-verslaggever achter hem zat. Hij noemde Verspeek daarbij “een linkse activist”. “Meerdere raadsleden spreken schande van zijn gedrag en zeggen zich plaatsvervangend te schamen”, aldus de journalist. Na korte tijd werd het debat, dat ging over het nieuwe voetbalstadion van Feyenoord, hervat. Zonder aanwezigheid van Meeuwissen.

“Na afloop van het debat veel steun van aanwezige raadsleden gekregen”, schrijft Verspeek. “Ook van burgemeester Aboutaleb. ‘Jullie hebben het al moeilijk genoeg.’ Dat doet goed, zoveel betrokkenheid.” Meeuwissen zelf heeft nog niet op de ophef gereageerd.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.