— dinsdag 27 september 2016, 10:30 | 0 reacties, praat mee

Rolling Stone grotendeels in Singaporese handen

© Rolling Stone

49 procent van de aandelen van het vermaarde muziektijdschrift Rolling Stone en de site komt in handen van het Singaporese bedrijf BandLab Technologies Ltd. Eigenaar van dat bedrijf is de 28-jarige investeerder en muziekliefhebber, Kuok Meng Ru. Het is niet bekend voor welk bedrag hij de aandelen heeft gekocht. Jann Wenner, oprichter van Rolling Stone, blijft grootaandeelhouder. Laatste wijziging: 27 september 2016, 10:36

Rolling Stone werd in 1967 opgericht. Door spraakmakende foto’s eb verhalen over de opkomst en ondergang van beroemde muzikanten en politici werd het tijdschrift een icoon.

De laatste jaren had het blad het moeilijk. Vorig jaar kwam de reputatie van het blad onder vuur te liggen. Een verhaal over een groepsverkrachting op een Amerikaanse universiteit bleek grotendeels onwaar te zijn. Ook kreeg het blad in 2013 veel kritiek door een cover te plaatsen met Dzojochar Tsarnajev, de man die wordt verdacht van de bomaanslagen op de marathon van Boston.

Net als bij veel andere bladen dalen de advertentie-inkomsten, maar met de nieuwe investeerder is er groei in Azië mogelijk. Er bestaan plannen om internationale licenties uit te geven van het muziekblad. Ook online is er groei. In augustus trok de site 17,7 miljoen unieke Amerikaanse bezoekers. Een stijging van 59 procent in twee jaar tijd. Meer bij WSJ / de Volkskrant (via Blendle) / Trouw (via Blendle)

Bekijk meer van

Rolling Stone

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.