— donderdag 30 juli 2015, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Aanklacht tegen Rolling Stone; hoofdredacteur Dana vertrekt

Rolling Stone

UPDATE Drie mannen die lid waren van een studentenvereniging die in een omstreden Rolling Stone-artikel werd opgevoerd hebben de journaliste, het tijdschrift en uitgever Wenner Media aangeklaagd. In het stuk, dat Rolling Stone later introk vanwege onwaarheden, werd bericht over een verkrachting op de campus van de universiteit van Virginia. Laatste wijziging: 3 augustus 2015, 14:42

Tijdens ruige feestjes van studentenvereniging Phi Kappa Psi, waar de drie oud-studenten lid van waren, zou er een groepsverkrachting hebben plaatsgevonden. Rolling Stone moest later toegeven dat er nooit wederhoor was gepleegd en dat andere elementen van het verhaal niet of volstrekt onvoldoende waren gecontroleerd.

De mannen willen een schadevergoeding vanwege die nalatigheid. Ze beschuldigen het blad verder van laster en toebrengen van emotioneel leed, aldus de Telegraaf. In april kondigde ook Phi Kappa Psi aan dat het Rolling Stone wilde aanklagen.

Rolling Stone zelf liet een onderzoek uitvoeren naar wat er bij de totstandkoming van het stuk allemaal was misgegaan. Naschrift: Hoofdredacteur Will Dana heeft aangekondigd dat hij 7 augustus bij Rolling Stone zal vertrekken. Er is nog geen opvolger aangewezen.

Bekijk meer van

Rolling Stone

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.