noodfonds

— woensdag 31 december 2014, 17:41 | 0 reacties, praat mee

Reuters: hulp voor familie Molhem

Persbureau Reuters ontkent dat het de familie van de doodgeschoten fotograaf Molhem Barakat aan haar lot overlaat. Na enkele pogingen een reactie van het persbureau te krijgen, laat een woordvoerder in een schriftelijke verklaring weten dat Reuters zich blijvend inzet om financiële steun te verlenen. Niet duidelijk is of daarmee wordt bedoeld of er geld is uitgekeerd om de familie te ondersteunen. De zegsman doet er verder het zwijgen toe. “We geloven dat de besprekingen vertrouwelijk zijn. Het is iets tussen de familie en Reuters.”

De moeder van Molhem verkocht onlangs zijn camera met toebehoren, omdat ze financieel aan de grond zit aan de in Nederland wonende journaliste Alaa Abdulfatah. Van het geld kan de moeder zorgen voor haar drie kinderen, aldus Abdulfatah. Van Reuters zou de moeder van Molhem niets meer hebben vernomen.

De zeventienjarige Molhem Barakat zou ook nooit een veiligheidstraining hebben gehad, tekende zij verder op uit de mond van de moeder.

De woordvoerder van Reuters meldt dat de veiligheid van de journalisten altijd voorop staat. Indien nodig worden passende maatregelen getroffen, zoals het verstrekken van kogelvrije vesten, helmen en brillen. Daar hoort eventueel ook bij “het begeleiden van journalisten in gevaarlijke situaties waar en wanneer dan ook.”

Hoofdredacteur Stephen Adler noemt de dood van Barakat in een schriftelijke reactie “een vreselijke tragedie”. De gebeurtenis verplicht Reuters ertoe om zich “nog meer in te zetten voor de veiligheid en het welzijn van journalisten en stringers in conflictgebieden.”

Bekijk meer van

Reuters Molhem Barakat

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.