— maandag 2 maart 2020, 10:37 | 0 reacties, praat mee

Republikeinse activistische investeerder neemt fors belang in Twitter en beoogt vertrek topman

ANP

Een Republikeinse miljardair heeft via zijn investeringsmaatschappij een groot aandeel verworven in het sociale mediaplatform Twitter. Paul Singer wil zijn zeggenschap gebruiken om niet nadere geduide veranderingen door te voeren op het platform en het vertrek van de huidige topman Jack Dorsey te bewerkstelligen.

Volgens Bloomberg News is het verworven aandeel ‘aanzienlijk’ en is Singer gevoelig voor klachten vanuit rechtse Amerikaanse politieke kringen dat Twitter conservatieve geluiden zou onderdrukken.

Het besluit van Dorsey vorig jaar om alle politieke advertenties van het platform te weren viel in Republikeinse kringen slecht. Het zou het zoveelste voorbeeld zijn dat Twitter conservatieve geluiden wil smoren, aldus Brad Parscale, de man achter Trumps herverkiezingscampagne.

Het staat politieke partijen vrij om video’s te posten, maar die moeten het dan organisch op eigen kracht redden, lichtte Dorsey het besluit toe. Begin dit jaar kondigde Twitter bovendien maatregelen aan rond gemanipuleerde of deepfake-foto’s op het platform.

De klachten over Twitter staan president Trump niet in de weg vrijwel exclusief via het platform met de achterban en zijn kabinetsleden te communiceren. Op dit moment heeft de Amerikaanse president ruim 73 miljoen volgers, al wordt geschat dat een deel ervan uit bots of nepaccounts bestaat.

Verder concludeerde het Pew Research Center na onderzoek dat slechts een kleine groep álle tweets over de Amerikaanse politiek genereert.

Bloomberg News meldt dat Singer bij alle bedrijven waarin hij investeert ook veranderingen probeert te realiseren. Beleid onder Dorsey, afgezet tegen een wankele beurskoers, zouden ook bij andere investeerders in Twitter tot onvrede hebben geleid. Meer bij Bloomberg News / The Guardian

Bekijk meer van

Twitter Trump Jack Dorsey

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.