e learning nvj

— vrijdag 3 februari 2017, 15:38 | 1 reactie, praat mee

Reorganisatie: tweederde van huis-aan-huis-journalisten Persgroep weg

Truus van Gog

De Persgroep gaat zijn huis-aan-huis-divisie stevig reorganiseren. Dat heeft de uitgever vrijdagmiddag tijdens een bijeenkomst in het Van der Valk Hotel in Vianen bekendgemaakt aan het personeel. Bij de reorganisatie wordt met de botte bijl gehakt en verdwijnt tweederde van alle huidige banen op de redacties. Laatste wijziging: 3 februari 2017, 15:57

Door een andere organisatie, meer samenwerking met lokale partijen en grotere inzet van freelancers kan de vaste bezetting worden teruggebracht van ruim negentig naar dertig arbeidsplaatsen, aldus het mediabedrijf.

De reorganisatie is volgens De Persgroep nodig vanwege een terugloop aan advertentie-inkomsten. Exploitatie van de titels zou in de huidige vorm niet meer in stand te houden zijn. Het doel is verder de productiekosten van de weekkranten te verlagen.

Ondanks de forse terugloop in het aantal banen zet de uitgever wel in op behoud van alle 140 verschillende edities. Tegelijkertijd moet er geïnvesteerd worden in het lokale online initiatief Indebuurt.nl. Dat platform is momenteel al live met een aantal subsites.

De Persgroep doet een maximale inspanning voor herplaatsing binnen de onderneming, onder meer bij Indebuurt.nl. Het mediabedrijf wil de rest van de werkzaamheden voor de kranten uitbesteden aan freelancers en bij de digitale uitgaven mogelijk zelfs aan onbetaalde krachten.

Beroepsvereniging NVJ heeft al aangekondigd zich sterk te gaan maken voor een goed sociaal plan voor de werknemers die het veld moeten ruimen.

Bekijk meer van

De Persgroep

Praat mee

1 reactie

Wies, 3 februari 2017, 16:15

De laatste zin van de eerste alinea klopt niet. Alle huidige banen verdwijnen, alle redacteuren worden boventallig verklaard en kunnen solliciteren op een paar nieuwe functies die nu in het leven worden geroepen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.