— woensdag 20 mei 2009, 11:20

Van Thillo: noodzaak reorganisatie helder

Christian van Thillo van de Persgroep verwacht in Nederland geen groot verzet tegen de ingrijpende reorganisatie die gisteren bij AD Nieuwsmedia is aangekondigd. Er verdwijnen 124 banen op de AD-redactie. In totaal gaan er bij het AD 185 banen verloren. Van Thillo stelt in een interview met de krant dat volgens hem "de noodzaak van deze reorganisatie voor iedereen helder is". De doorgevoerde krantenfusie van eind 2005 heeft volgens Van Thillo een onnodig complexe organisatie opgeleverd met een zwakke financiële situatie. Ook als AD Nieuwsmedia er financieel beter voor had gestaan, zou er een forse reorganisatie nodig zijn geweest, stelt hij. Van Thillo: "We verwachten dat we snel in een situatie kunnen komen waarin de oplage zich zal stabiliseren. Het belangrijkste is dat de krant honderd procent lezersgericht wordt. Er is op dat punt al veel onderzoek gedaan door het AD. Daarmee kunnen we ons voordeel doen." Meer bij het AD

Bekijk meer van

PCM De Persgroep

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.