— vrijdag 12 november 2021, 13:07 | 0 reacties, praat mee

René van Zanten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

© Piroschka van de Wouw / ANP

Bij zijn afscheid als directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) is René van Zanten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van de demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, tijdens de presentatie van Journalistiek 2035, de scenariostudies naar de toekomst van de Nederlandse journalistiek. De demissionair minister dankte Van Zanten voor zijn “onvermoeibare inzet voor het stimuleren van vernieuwing en versterking van de onafhankelijke Nederlandse journalistiek.”

Van Zanten heeft elf jaar bij het Fonds gewerkt en gaat eind dit jaar met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Peter Smet, plaatsvervangend directeur bij het SVDJ.

Frits van Exter, voorzitter van het bestuur van het Stimuleringsfonds, meent dat de onderscheiding een erkenning is van de buitengewone verdiensten van René van Zanten voor de journalistiek. “Hij heeft een zeldzame gedrevenheid voor het vak. Het Fonds is onder zijn leiding gegroeid van een toch wat stoffig subsidieloket naar een dynamische club die de journalistiek helpt zich te vernieuwen en verdiepen.” Meer bij het Stimuleringsfonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.