— woensdag 18 maart 2015, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Regio-data straks vrij te gebruiken

Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Onderzoekers, redacties en studenten kunnen binnenkort zelf zoeken in de gegevens die zijn verzameld voor het begin februari gepresenteerde rapport over nieuwsvoorziening in de regio. Er komt daarvoor een speciaal onderdeel van de site van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, meldt onderzoeker Quint Kik. De data, waar drie jaar in is geïnvesteerd, kan zo mogelijk nog meer inzichten opleveren. Uit het onderzoek dat in februari werd gepresenteerd blijkt dat de regionale journalistiek als gevolg van decennia van bezuinigingen niet langer in staat is de taak uit te oefenen die lange tijd vanzelfsprekend leek: het controleren van de macht op lokaal en regionaal niveau. Kik gaat de komende tijd met mede-onderzoeker Lammert Landman langs redacties en gemeenten om te praten over mogelijke oplossingen van de geconstateerde problemen. "Er is een regeling van het Fonds in de maak die iets aan de nieuwsvoorziening in de regio moet gaan veranderen"", aldus Kik. Er komen ook trainingen voor onderzoeksjournalisten om lokale nieuwsverziening te helpen verbeteren.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.