banner festival 23

— vrijdag 4 december 2015, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Rel om Gaykrant subsidie krijgt staartje

Bart Maat / ANP

EenVandaag meldt dat de rel rond de verdwenen subsidies van de Gaykrant, zich verder uitbreidt. Henk Krol, oud-hoofdredacteur van de Gaykrant en tegenwoordig voorman van 50Plus, daagt nu de oud-ministers Plasterk en Van Bijsterveldt voor de rechter om zijn onschuld te bewijzen. Ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil hij dagen. Laatste wijziging: 4 december 2015, 16:36

Dit staat in de stukken die de advocaat van Krol, mr. Schouten, bij de rechtbank heeft ingeleverd.In de stukken wordt gesteld dat de betrokken ministers en topambtenaren van OC&W allemaal op de hoogte waren van de constructie rond de subsidieverstrekking.

De Gaykrant ontving in juli 2008 ruim 206.000 euro subsidie voor een website voor homojongeren, maar het geld werd daar niet aan besteed. Omdat in 2014 bleek dat er niet aan de subsidievoorwaarden was voldaan, eiste het ministerie van Onderwijs het subsidiebedrag terug. Krol stond eerder dit jaar voor deze kwestie nog voor de rechter, de stichting Vrienden van de Gaykrant hadden Krol gedaagd omdat ze hem persoonlijk verantwoordelijk hielden voor het aannemen van de subsidie.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.