— dinsdag 15 mei 2012, 11:04 | 0 reacties, praat mee

Regionale omroepen dreigen met rechter

Omroep Gelderland, Omroep Flevoland en RTV Drenthe dreigen naar de rechter te stappen om de door de provincie opgelegde bezuinigingen aan te vechten. Ze voelen zich gesterkt door uitspraken van de rechtbanken in Den Bosch en Haarlem. Dat meldt De Stentor. Maar ondanks die steun maakt het gros van de omroepen zich op voor bezuinigingen. "Gemiddeld genomen willen provincies tien procent bezuinigen op de regionale omroepen", weet Gerard Schuiteman, directeur van de stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS). Hoewel sommige hoofdredacteuren begrijpen dat in het huidige economische klimaat bezuinigingen op de regionale omroepen begrijpelijk zijn wordt er gewaarschuwd dat er niet dezelfde kwaliteit kan worden geleverd.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.