Tegel Beeld en Geluid

— maandag 9 september 2019, 10:32 | 0 reacties, praat mee

Regionale omroepen aan de slag met nieuw content-uitwisselingsplatform

© RPO

De regionale omroepen zijn gestart met het ontwikkelen van een nieuw gegevens- en content-uitwisselingsplatform: de RPO-exchange.

Voor dit project is subsidie onder de regeling innovatie en samenwerking regionale publieke media-instellingen toegekend door minister Slob. De RPO-exchange maakt automatische uitwisseling van content en meta data mogelijk tussen de redactiesystemen van de regionale omroepen en met apps en websites. Uitwisseling van content met de NOS en andere samenwerkingspartners als lokale omroepen en private media wordt hiermee ook geregeld, meldt de RPO.

Het is een nieuwe stap in de samenwerking tussen de gezamenlijke regionale omroepen en de NOS. In februari werd daar voor al het ‘Convenant Versterking Publieke Journalistiek’ door de betrokken partijen ondertekend. Regionale omroepen krijgen toegang tot nieuwsartikelen van de NOS, die ze op hun eigen site en in hun eigen apps mogen publiceren. Omgekeerd komt regionale inhoud bij de NOS terecht.

Binnen het project wordt ook de technische samenwerking met de NOS en NL-Alert gerealiseerd.

Bekijk meer van

RPO NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.