website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Gesprekken over nieuwe sociale regeling publieke omroep gestrand

Lars Pasveer — Geplaatst in Werk op dinsdag 15 januari 2019, 17:35

ANP

ANP

Nieuws De onderhandelingen tussen de bonden en de NPO/RPO rond de eenzijdig opgezegde sociale regeling voor omroeppersoneel zijn gestrand. Journalistenvereniging NVJ stelt dat de gesprekken niet hebben geleid tot 'een acceptabele uitkomst' die aan leden kan worden voorgelegd.

De regeling die bij reorganisaties van kracht is werd door de NPO met ingang van 1 januari van dit jaar beëindigd. Het oude sociale plan baseerde nog op de kantonrechtersformule en was volgens de NPO te duur. De omroepen geven de voorkeur aan een soberder transitievergoeding.

NVJ-omroepsecretaris Wais Shirbaz: “Als je in deze tijd als journalist je baan verliest, is de kans dat je bij een andere omroep een andere baan vindt met vergelijkbare arbeidsvoorwaarden zeer klein. De meeste collega’s komen na hun ontslag in een gedwongen payroll - of freelance constructie terecht, waar niet alleen de inkomsten lager zijn maar waar ook werkzekerheid en rechtsbescherming ontbreken.”

Hij vindt dat er een fair vangnet moet zijn. Nu de gesprekken over een nieuwe regeling zijn gestrand, blijft de oude regeling van kracht, aldus de bonden .Naast de NVJ waren ook FNV en CNV bij de onderhandelingen betrokken.

De NVJ gaat haar leden die bij de publieke omroep werken vragen om hun steun te betuigen voor goede regeling, die dezelfde zekerheden biedt als de oude regeling. Leden ontvangen vandaag een mail met het verzoek steun voor de oude (of een nieuwe, vergelijkbare) regeling te geven. Meer bij de NVJ

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.