word studentlid

— dinsdag 15 januari 2019, 17:35 | 0 reacties, praat mee

Gesprekken over nieuwe sociale regeling publieke omroep gestrand

Gesprekken over nieuwe sociale regeling publieke omroep gestrand
ANP

De onderhandelingen tussen de bonden en de NPO/RPO rond de eenzijdig opgezegde sociale regeling voor omroeppersoneel zijn gestrand. Journalistenvereniging NVJ stelt dat de gesprekken niet hebben geleid tot 'een acceptabele uitkomst' die aan leden kan worden voorgelegd. Laatste wijziging: 15 januari 2019, 17:38

De regeling die bij reorganisaties van kracht is werd door de NPO met ingang van 1 januari van dit jaar beëindigd. Het oude sociale plan baseerde nog op de kantonrechtersformule en was volgens de NPO te duur. De omroepen geven de voorkeur aan een soberder transitievergoeding.

NVJ-omroepsecretaris Wais Shirbaz: “Als je in deze tijd als journalist je baan verliest, is de kans dat je bij een andere omroep een andere baan vindt met vergelijkbare arbeidsvoorwaarden zeer klein. De meeste collega’s komen na hun ontslag in een gedwongen payroll - of freelance constructie terecht, waar niet alleen de inkomsten lager zijn maar waar ook werkzekerheid en rechtsbescherming ontbreken.”

Hij vindt dat er een fair vangnet moet zijn. Nu de gesprekken over een nieuwe regeling zijn gestrand, blijft de oude regeling van kracht, aldus de bonden .Naast de NVJ waren ook FNV en CNV bij de onderhandelingen betrokken.

De NVJ gaat haar leden die bij de publieke omroep werken vragen om hun steun te betuigen voor goede regeling, die dezelfde zekerheden biedt als de oude regeling. Leden ontvangen vandaag een mail met het verzoek steun voor de oude (of een nieuwe, vergelijkbare) regeling te geven. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

Werk RPO NVJ NPO arbeidsvoorwaarden

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.