— dinsdag 15 januari 2019, 17:35 | 0 reacties, praat mee

Gesprekken over nieuwe sociale regeling publieke omroep gestrand

ANP

De onderhandelingen tussen de bonden en de NPO/RPO rond de eenzijdig opgezegde sociale regeling voor omroeppersoneel zijn gestrand. Journalistenvereniging NVJ stelt dat de gesprekken niet hebben geleid tot 'een acceptabele uitkomst' die aan leden kan worden voorgelegd.

De regeling die bij reorganisaties van kracht is werd door de NPO met ingang van 1 januari van dit jaar beëindigd. Het oude sociale plan baseerde nog op de kantonrechtersformule en was volgens de NPO te duur. De omroepen geven de voorkeur aan een soberder transitievergoeding.

NVJ-omroepsecretaris Wais Shirbaz: “Als je in deze tijd als journalist je baan verliest, is de kans dat je bij een andere omroep een andere baan vindt met vergelijkbare arbeidsvoorwaarden zeer klein. De meeste collega’s komen na hun ontslag in een gedwongen payroll - of freelance constructie terecht, waar niet alleen de inkomsten lager zijn maar waar ook werkzekerheid en rechtsbescherming ontbreken.”

Hij vindt dat er een fair vangnet moet zijn. Nu de gesprekken over een nieuwe regeling zijn gestrand, blijft de oude regeling van kracht, aldus de bonden .Naast de NVJ waren ook FNV en CNV bij de onderhandelingen betrokken.

De NVJ gaat haar leden die bij de publieke omroep werken vragen om hun steun te betuigen voor goede regeling, die dezelfde zekerheden biedt als de oude regeling. Leden ontvangen vandaag een mail met het verzoek steun voor de oude (of een nieuwe, vergelijkbare) regeling te geven. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

Werk RPO NVJ NPO arbeidsvoorwaarden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.