banner festival 23

— vrijdag 2 oktober 2015, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Refugee Republic wint NFF Digital Storytelling Award

De journalistieke productie Refugee Republic, van De Volkskrant/Submarine Channel, heeft de eerste NFF Digital Storytelling Award 2015 gewonnen. Dat heeft het Nederlands Film Festival bekendgemaakt. Laatste wijziging: 2 oktober 2015, 09:34

Met Refugee Republic beleef je het alledaagse leven in een Koerdisch vluchtelingenkamp. Een interactieve kaart vormt de springplank naar een multidimensionale mix van persoonlijke verhalen, ervaringen en informatie. Volgens de jury brengt het de kracht van een aantal makers uit verschillende disciplines samen en presenteert op invoelbare wijze de dynamiek van een vluchtelingenkamp. De jury roemt de kwaliteit van de tekeningen van Jan Rothuizen, de foto’s van Dirk Jan Visser en de audio-visuele verhalen in Refugee Republic die onder leiding van Martijn van Tol tot stand kwamen. De voor het project door Submarine ontwikkelde engine is uitermate goed geprogrammeerd en de interface is voor de gebruiker een esthetisch genoegen. Het verdient lof dat het project zich ook na de oorspronkelijke lancering op IDFA doclab en de publicatie in samenwerking met de Volkskrant heeft doorontwikkeld.

De award bestaat uit een trofee, ontworpen door de Spaanse kunstenaar Alberto Carvajal, en een geldprijs van 2000 euro. Deze competitie maakt dit jaar voor het eerst deel uit van het Interactive & Games programma tijdens het festival. De andere twee genomineerden waren 4Jim (KRO-NCRV) en Waarom Srebrenica moest vallen (VPRO).

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.