— vrijdag 14 oktober 2016, 08:34 | 0 reacties, praat mee

Meeste VOJN Awards naar de Volkskrant en NOS op 3

Een van de winaars: Ivo Duijsings van de NOS. Foto: Frank Groeliken

De Volkskrant en NOS op 3 hebben donderdagavond in Amsterdam elk twee VOJN Awards, de prijs voor beste internetjournalistiek, in de wacht gesleept. Deze worden jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Online Journalisten Nederland (VOJN).


Lees ook: Koster en Vrienden: Print annexeert online
—-

Mirjam Leunissen, Martijn van Calmthout en Wendy van der Waal wonnen voor de Volkskrant de VOJN Award voor beste datajournalistiek met ‘Het broeit wereldwijd. En in Nederland’ en de Award voor beste column ging naar Thomas Hogeling, Wendy van der Wauw en Hay Kranen met ‘Welke Trump past bij jou?’.

NOS op 3 viel in de prijzen in de categorie beste online storytelling met ‘Een maand #inMolenbeek’ van Mustafa Marghadi, Youssef Abjij, Lars Dellemann, Ben Prins en Jonna ter Veer. Ook won NOS op 3 met Arlene Gelderblom en Ivo Duijsings in de categorie Interviews met ‘Deze man bewijst moslims de laatste eer’.

De prijs in de categorie beste onderzoeksjournalistiek ging dit jaar naar De Correspondent met ‘Operatie Leunstoel’ van Maurits Martijn en Cees Wiebes.

Dit jaar werd voor het eerst de VOJN Award voor beste podcast uitgereikt. Deze ging naar Kostgangers (Geert van de Wetering en Danielle Emans) met de inzending ‘Een voor allen en een paar voor zichzelf’.

In totaal waren er 184 inzendingen voor de VOJN Awards, die dit jaar voor het derde keer werden uitgereikt. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2015.

Bekijk meer van

VOJN Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.