training eu starters

— maandag 9 januari 2012, 11:31 | 3 reacties, praat mee

Actie Gooi en Eemlander tegen TMG-plan

De redactie van De Gooi en Eemlander is een actie gestart om adhesiebetuigingen te verzamelen, zo meldt een journalist van de krant via Linkedin. Het regionale dagblad vreest voor haar bestaan als zelfstandig dagblad als de Telegraaf Media Groep (TMG) de plannen doorzet om de uitgever van de Gooi en Eemlander, HDC Media, als aparte uitgeversmaatschappij op te heffen. De redactie van de Gooi en Eemlander roept mensen op de strijd voor journalistiek onafhankelijkheid in de regio en het voorbestaan van de krant te steunen door een korte adhesiebetuiging naar de redactie te sturen. De redacties van andere regionale kranten van HDC Media waren ook woedend op de plannen van de top van TMG. Ook lezers lieten van zich horen. Lezers van het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Leidsch Dagblad stuurden boze brieven naar uitgeverij HDC Media waarin zij hun ongenoegen uiten over de samenwerkingsplannen die door moederbedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) zijn bedacht. Laatste wijziging: 10 januari 2012, 10:34

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Ane Duijff, 26 januari 2012, 09:22

Ik ben tegen deze megalomane plannen, waarbij de veelgelezen en efficiënt werkende regionale kranten het loodje zouden gaan leggen.

Bianca Verweij, 26 januari 2012, 15:15

Langzaam aan groeit de steun voor de actie behoud van de regionale kranten van de Hollandse Dagbladcombinatie. En terecht!

Al sinds jaar en dag verzorgen deze het nieuws voor de diverse regio´s en hiermee dragen zij onder andere bij aan het maatschappelijk belang. Belangrijk is dat de regionale kranten onafhankelijk en ter plaatste hun nieuwsgaring en verslaglegging kunnen voortzetten.

Ook bijzonder is dat veel van de regionale kranten al honderden jaren bestaan. Het Haarlemsdagblad bijvoorbeeld is de oudste krant van Nederland. Dat is dus bijna cultuur historisch erfgoed te noemen.

Lees hier wat er elders over de actie geschreven is

http://hilversum.sp.nl/fractie/20120122_krant.shtml

http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/article13606313.ece/Steun-voor-De-Gooi—en-Eemlander

Alex Mulder, 30 januari 2012, 19:26

Ook de Schager Courant dreigt als invoegvel in de Telegraaf te verdwijnen met alle 40.000 lezers…
We roepen iedereen die zijn eigen regio-blad een warm hart toedraagt op hun stem te verheffen en te protesteren. De Burgemeester van Schagen liet al weten dat wanneer dit gebeurt, hij de eerste zal zijn om zijn abonnement te stoppen. 2 wethouders volgden hem al. Hoort zegt het voort ! steun de regio-redacties !
Kijk ook eens : http://sp.nl/9n1pmg

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.