— dinsdag 21 februari 2017, 13:10 | 0 reacties, praat mee

Redactie HMC wil met schone lei overleggen

De redactie van de regionale dagbladen van HMC wil met een schone lei het gesprek aangaan met de directie over de eventuele noodzaak van bezuinigen. Dat is de strekking van een brief van de redactieraad aan de directie. De journalisten konden tot gistermiddag hun mening kenbaar maken. 212 journalisten stemden via email op de motie van de redactieraad om te komen tot de escalatie van de huidige situatie. 196 journalisten zijn voor een nieuwe start, mits voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. Laatste wijziging: 21 februari 2017, 13:13

De redactie vindt dat het eerder aangekondigde ontslag van 45 fte’s van tafel moet. Een werkgroep, met daarin zitting de twee adjunct-hoofdredacteuren, een of meer leden van de redactieraad en enkele redactieleden moet zich gaan buigen over de vraag welke bezuinigingen noodzakelijk zijn.

Verder eist de redactie dat de brief van de directie van tafel verdwijnt waarin ze chefs dreigt met ontslag wanneer ze informatie naar buiten brengen over de reorganisatieplannen. ‘Die brief moet uit het personeelsdossiers van de chefs’, zegt voorzitter Peter Schat.

‘Bij escaleren van de situatie is niemand gebaat’, aldus de brief. ‘Er is mede door een bedreigende sfeer een onwerkbare situatie ontstaan waardoor de kwaliteit van de kranten en digitale producten in gevaar komt.’

Voor hoofdredacteur Arjan Paans is geen plek in de werkgroep, benadrukt de redactieraad. ‘De algemeen hoofdredacteur heeft als betrouwbare gesprekspartner namens de redactie afgedaan’.

Paans wil inhoudelijk niet ingaan op de uitslag van stemming. ‘De brief is niet aan mij gericht, maar aan de directie. Dit is lastig en vervelend, maar de directie heeft haar vertrouwen in mij uitgesproken’.

Op de redactie wordt de positie van de hoofdredacteur als “onhoudbaar” omschreven. Paans: ‘Ik ga iedere dag goed gemutst naar het werk om te laten zien dat ik van grote waarde ben voor de krant.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.