basis naar compleet

— dinsdag 10 januari 2017, 16:52 | 0 reacties, praat mee

Redactie HMC eist plek op bij directie-overleg

Hoofdredacteur Arjan Paans van de dagbladen van Holland Media Combinatie moet zich bij het directieoverleg over de aangekondigde reorganisatie voortaan laten vergezellen door één of meerdere leden van de redactieraad. Laatste wijziging: 12 januari 2017, 09:13

De redactieraad heeft gebruik gemaakt van een artikel uit het redactiestatuut waarin staat dat de raad in bepaalde gevallen kan verlangen dat de hoofdredacteur zich in vergaderingen met de directie laat vergezellen. De raad besloot hiertoe unaniem. Een tweederde meerderheid was vereist. Volgens een ingewijde is het voor het eerst in de geschiedenis van HMC/HDC dat gebruik is gemaakt van bepaling 5.1.1.11.

“De hoofdredacteur staat er dan niet alleen voor als hij met de directie moet praten over de reorganisatie”, noemt voorzitter Peter Schat als reden van het besluit. De hoofdredacteur staat niet onder curatele, benadrukt hij. “De raad staat hem bij, dat is het idee dat we nog in de praktijk moeten brengen.”

Paans voelt het zelf ook niet als een motie van wantrouwen. “Ik kende de bepaling in het statuut niet. Als de redactieraad dat nodig vindt, dan heb ik daar echt geen bezwaar tegen. De redactie voelt zich betrokken. Dat kan ik me goed voorstellen, gezien de precaire situatie.”

Het besluit staat volgens Schat los van de boze brief van de chefs waarin ze klaagden dat Paans zich te weinig verzet tegen de aangekondigde banenreductie van 45 fte’s en dat hij de redactie niet of nauwelijks betrekt bij zijn plannen over de vernieuwde krant.  “Van een brief was nog niet eens sprake toen de redactieraad dit besluit heeft genomen. Directe aanleiding vormde de adviesaanvraag die de redactieraad bereikte.”

Tijdens een bijeenkomst vandaag over de adviesaanvraag kreeg het personeel te horen dat de aangekondigde bezuiniging niet alleen de centrale redactie, maar ook de regioredactie zal treffen. In de nieuwe opzet gaan vier titelhoofdredacteuren onder algemeen hoofdredacteur Paans werken, zo is de bedoeling. Verder komt er een onderzoeksredactie bestaande uit drie verslaggevers.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.