basis naar compleet

— dinsdag 13 oktober 2015, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Redactie en directie HMC niet nader tot elkaar

De redactie en de directie van Holland Media Combinatie (HMC) stonden maandag lijnrecht tegenover elkaar in een conflict over het plan van de directie om de kranten van HMC ieder een eigen hoofdredacteur te geven. Laatste wijziging: 13 oktober 2015, 09:09

Bij de rechtbank in Alkmaar betoogde Gert Jan Oelderik, algemeen directeur van HMC, dat hij het recht heeft zijn bedrijf in te richten zoals hij wil - na uitvoerig overleg met de werknemers. Na acht maanden onderhandelen wil hij eindelijk wel eens knopen doorhakken. Dat de redactie naar het redactiestatuut grijpt, begrijpt hij niet. Volgens hem staat nergens dat het benoemen van meerdere hoofdredacteuren in strijd met de afspraken is.

De angst dat de directie de macht van de redactie wil breken is nergens op gebaseerd, zei Oelderik op hoge toon. “Wij hebben geen kwade bedoelingen. De redactionele onafhankelijkheid is echt niet in het geding. Het is heel vervelend te worden beschuldigd van iets dat we niet hebben gedaan en niet van plan zijn te doen.”

Volgens de journalisten probeert de directie met vage beloftes de onrust te sussen. Ze noemen het onbegrijpelijk dat er extra leidinggevenden bij zouden komen terwijl de redacties de afgelopen jaren veel kleiner zijn geworden. Dat zou inefficiënt zijn.

De uitspraak volgt op maandag 26 oktober. Meer bij de Volkskrant (betaald, via Blendle)

Bekijk meer van

Holland Media Combinatie HMC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.