word studentlid

— dinsdag 11 oktober 2011, 14:22 | 1 reactie, praat mee

Illegale krantenbezorging-zaak ND bij RvS

Donderdag volgen meerdere zittingen bij de Raad van State in Den Haag omtrent de boetes die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onder meer het Nederlands Dagblad de afgelopen jaren heeft opgelegd in verband met illegale krantenbezorging. De krant kreeg 300.000 euro aan boetes opgelegd nadat een extern distributiebedrijf werd betrapt op de inzet van illegale krantenbezorgers. Hoofdvraag is of de boetes terecht zijn opgelegd. Sinds maart 2010 blijkt uit een uitspraak dat uitgevers aan te merken zijn als werkgever van de dagbladbezorgers omdat ‘uitgevers bij de distributiebedrijven invloed kunnen uitoefenen op de gang van zaken rond de huis-aan-huis bezorging van de door hen uitgegeven dagbladen’. Laatste wijziging: 12 oktober 2011, 12:10

De uitgevers vinden dat zij niet verantwoordelijk zijn voor het personeelsbeleid bij agentschappen die de krantenbezorging regelen. In eerdere zaken legde de Raad van State in hoger beroep dit verweer naast zich neer. 

De specifieke boete die het Nederlands Dagblad opgelegd kreeg is in ieder geval na beroep bij de rechtbank in Arnhem al verlaagd, omdat de procedure te lang duurde. De rechtbank vond de vorderingen echter wel terecht. Meer bij Barneveldse Krant

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Rob van der Hilst, 12 oktober 2011, 06:08

Vreemd. Om bedrijfseconomische redenen hebben veel krantenuitgevers - tuk op besparingen en (dus) concentratie op kerntaken - o.a. de eigen krantenbezorging afgeschaft en distributiebedrijven aangezocht om deze (vrij aparte) klus te klaren.
Dat in het kader van contractafspraken dienaangaande tussen opdrachtgever (uitgever) en opdrachtnemer (distributiebedrijf) ook sprake is van regelmatig overleg tussen beide samenwerkingspartners, betekent niet dat wat bedrijfsvoering betreft de een op de schoot van de ander gaat zitten, en omgekeerd.

Oftewel: waar heeft de afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State het over? Dat het allemaal toch een pot nat is? Kom nou.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.