persveilig seminar

— donderdag 18 januari 2018, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Reconstructie over fotorolletje Srebrenica online te beluisteren

Screenshot uit de reconstructie van Stefan Heijendael

Trouw heeft de radioreportage van Argos-onderzoeksjournalist Stefan Heijdendael, die hij 18 jaar geleden maakte en die niet door Argos werd uitgezonden, online geplaatst. Laatste wijziging: 18 januari 2018, 14:44

Heijdendaal maakte een presentatie in de aanloop naar een discussie die hij met de volledige redactie van Argos zou hebben over het niet-uitzenden van zijn reconstructie. Die discussie heeft echter nooit plaats gehad, meldt de krant.

De radioreportage betreft een reconstructie over het mislukte fotorolletje van de genocide in Srebrenica. Die reconstructie werd echter maar deels uitgezonden. Het ontlastende deel voor Defensie werd niet door Argos getoond. Ook niet jaren later bij de Argos-herdenking van Srebrenica. Bij het arbeidsconflict dat hier door ontstond heeft de rechter eerder deze week geoordeeld dat de VPRO flinke steken heeft laten vallen en fout op fout heeft gestapeld. De omroep moet de onderzoeksjournalist bijna twee ton betalen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.