de tegel publieksprijs 2020

— donderdag 18 januari 2018, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Reconstructie over fotorolletje Srebrenica online te beluisteren

Screenshot uit de reconstructie van Stefan Heijendael

Trouw heeft de radioreportage van Argos-onderzoeksjournalist Stefan Heijdendael, die hij 18 jaar geleden maakte en die niet door Argos werd uitgezonden, online geplaatst.

Heijdendaal maakte een presentatie in de aanloop naar een discussie die hij met de volledige redactie van Argos zou hebben over het niet-uitzenden van zijn reconstructie. Die discussie heeft echter nooit plaats gehad, meldt de krant.

De radioreportage betreft een reconstructie over het mislukte fotorolletje van de genocide in Srebrenica. Die reconstructie werd echter maar deels uitgezonden. Het ontlastende deel voor Defensie werd niet door Argos getoond. Ook niet jaren later bij de Argos-herdenking van Srebrenica. Bij het arbeidsconflict dat hier door ontstond heeft de rechter eerder deze week geoordeeld dat de VPRO flinke steken heeft laten vallen en fout op fout heeft gestapeld. De omroep moet de onderzoeksjournalist bijna twee ton betalen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.