training eu starters

— woensdag 2 december 2020, 11:06 | 0 reacties, praat mee

Human en VPRO voegen redacties bij elkaar voor nieuw onderzoeksjournalistiek platform

Human en VPRO voegen de redacties van Argos en Medialogica bij elkaar.

Medialogica (Human) en Argos (VPRO) lanceren op 10 december argosonderzoekt.nl, één gezamenlijk multidisciplinair platform voor onderzoeksjournalistiek. De onderzoeksredacties worden samengevoegd en gaan krachten bundelen en nieuwe online publicatievormen benutten. Laatste wijziging: 3 december 2020, 11:21

Het platform brengt een frequent en afwisselend aanbod van lange en korte journalistieke producties samen, verspreid over meerdere kanalen.

“Journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. Met dat motto maakt de redactie van Argos al meer dan twee decennia onderzoeksjournalistieke radio-uitzendingen. Medialogica is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het toonaangevende televisieprogramma dat onderzoek doet naar totstandkoming van de publieke opinie en het verschil tussen beeld en werkelijkheid”, aldus de omroepen.

Eindredacteuren Misja Pekel (Medialogica) en Harry Lensink (Argos) zeggen dat beide redacties hun sporen hebben verdiend op het gebied van onderzoeksjournalistiek. “Dankzij nieuwe online publicatievormen en onderzoekstechnieken kunnen onze ervaren researchers, video- en audiomakers nu op veel meer manieren en momenten hun inhoudelijke verhalen brengen”, aldus Pekel en Lensink.

Het platform is op het moment van schrijven nog niet actief. De start valt samen met de allereerste televisie-uitzending van Argos, over activiteiten van Iran binnen Nederland. Twee naar Nederland gevluchte activisten werden op Nederlands grondgebied vermoord. “Nederland is daarmee een strijdtoneel geworden van het Iraanse regime en zijn tegenstanders”, aldus de onderzoekers.

Bekijk meer van

VPRO Medialogica Human Argos

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.