— dinsdag 17 maart 2020, 10:48 | 0 reacties, praat mee

Rechtszaak tegen verdachten Telegraaf-aanslag wordt stilgelegd

© Koen van Weel / ANP

Het proces tegen elf beweerde autodieven, van wie enkele betrokken zouden zijn geweest bij de aanslag op het pand van De Telegraaf in juni 2018, komt stil te liggen, meldt Het Parool. Dat komt door de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan.

Sinds maandag 9 maart liep in de bunker van de rechtbank in Amsterdam-Osdorp de megazaak Wheeling/Puurs tegen elf verdachten die ervan worden beschuldigd dat ze auto’s stalen voor de onderwereld, die bijvoorbeeld als vluchtauto’s zijn gebruikt bij liquidaties.

Enkele (hoofd)verdachten in die zaak worden ook beschuldigd van betrokkenheid bij de aanslag op het gebouw van De Telegraaf in juni 2018.

Voor dinsdag stond het requisitoir op de agenda, met de strafeis tot besluit, en daarna waren nog zeker vijf zittingsdagen ingeruimd voor de pleidooien et cetera. Wanneer de zaak wel verder kan, is onbekend.

De rechtbanken en gerechtshoven gaan naar aanleiding van de door de overheid genomen coronamaatregelen goeddeels op slot gaan tot 6 april. Welke ‘urgente’ strafprocessen, civiele en bestuursrechtelijke zaken wel behandeld moeten worden, moet nog worden besloten. Daarvoor worden landelijke richtlijnen opgesteld.

Meer bij Het Parool

Lees ook:
Aanslag Telegraaf gelinkt aan Caloh Wagoh en Panorama-beschieting (11 maart 2020)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.