— woensdag 22 juli 2020, 13:22 | 0 reacties, praat mee

Rappler-hoofdredacteur ontkent belastingontduiking

© Reuters / Eloisa Lopez

Maria Ressa, hoofdredacteur van de kritische Filipijnse nieuwswebsite Rappler, ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan belastingontduiking. De journalist moest woensdag voor de rechtbank verschijnen om zich te verantwoorden, nadat de overheid haar ervan beschuldigde gefraudeerd te hebben met belastingteruggaves. Laatste wijziging: 22 juli 2020, 13:24

Dat meldt de BBC. Ressa ligt al anderhalf jaar overhoop met de Filipijnse instanties. De journaliste werd de afgelopen jaren meerdere keren gearresteerd, onder andere voor smaad, nadat ze kritische artikelen schreef over vermeende banden tussen een zakenman en een in 2011 afgezette opperrechter.

Half juni werd Ressa, die naast hoofdredacteur ook directeur is van Rappler, veroordeeld voor dat vergrijp. Ressa werd in 2018 door Time uitgeroepen tot Persoon van het Jaar, vanwege haar strijd tegen intimidatie van de media.

Bekijk meer van

Rappler Maria Ressa Filipijnen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.