— woensdag 13 februari 2019, 16:20 | 0 reacties, praat mee

Filipijnen arresteren hoofd kritische nieuwssite

Rappler-directeur Maria Ressler staat de pers te woord na haar arrestatie. Foto: Reuters / Eloisa Lopez

Autoriteiten in de Filipijnen hebben woensdag een journalist van de kritische nieuwssite Rappler gearresteerd. Rond 5 uur lokale tijd (10 uur Nederlandse tijd) werd Maria Ressa opgepakt door het National Bureau of Investigation (NBI). De nieuwssite deelde de arrestatie met de rest van de wereld middels een livestream op Facebook.

Ressa is naast journalist ook directeur van Rappler. Ze wordt verdacht van het verspreiden van smaad op het internet, nadat ze in 2012 een artikel schreef over zakenman Wilfredo Keng. In het artikel schreven Ressa en haar collega Reynaldo Santos Jr. over banden tussen de zakenman en de eind 2011 afgezette opperrechter Renato Corona. In een ander artikel schreven de journalisten over Kengs banden met criminelen die actief zijn in de drugs- en mensenhandel.

Ressa wordt ook verdacht van meerdere belastingdelicten. Haar medium Rappler bevindt zich al langer in het vizier van de Filipijnse regering. President Rodrigo Duterte beschuldigde de nieuwssite er eerder al openlijk van gefinancierd te worden voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Meer bij Rappler

Bekijk meer van

Rappler Maria Ressa Filipijnen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.