training eu starters

— woensdag 20 juli 2022, 13:22 | 0 reacties, praat mee

Radiostation KINK in gelijk gesteld door rechter: Nieuwe verdeling FM-frequenties in 2023

© Ramon van Flymen

De rechtbank van Rotterdam heeft een streep gezet door de noodverlenging van drie jaar voor commerciële FM-frequenties. Radiostation KINK is daarmee door de rechter in het gelijk gesteld; zij zijn van mening dat de verlenging van vergunningen disproportioneel en ongegrond is. Nu volgt er voor 1 september 2023 een herverdeling van de FM-frequenties door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Laatste wijziging: 20 juli 2022, 22:45

“Wij zijn enorm blij met deze uitspraak”, meldt algemeen directeur van KINK Jan Hoogesteijn. “De noodverlenging van drie jaar was een ongekende en niet te verdedigen afscherming van de radiomarkt. KINK is een serieuze nieuwkomer en kijkt uit naar verdere mededelingen over hoe de overheid de herverdeling vorm gaat geven. We gaan uit van een open en transparante verdeelmethode waarbij het geluid van KINK een eerlijke kans krijgt op distributie via FM, nog altijd goed voor twee derde van de landelijke beluistering”.

Op zijn website meldt het radiostation dat het nu afwachten is of ze daadwerkelijk op FM komen. KINK-luisteraars kunnen er volgens het radiostation vanuit gaan dat ze het scherp in de gaten gaan houden en dat ze alles op alles zullen zetten om er voor te zorgen dat KINK vanaf 1 september 2023 op FM te ontvangen is.

Talpa teleurgesteld
In een reactie op het vonnis meldt een woordvoerder van Talpa Network, Radio: “We zijn teleurgesteld in de uitspraak van de rechtbank om het beroep vanuit KINK tegen de noodverlenging van landelijke FM-frequenties toe te wijzen. Op dit ogenblik nemen we de tijd om het vonnis goed te bestuderen en beraden wij ons op nadere stappen.”

Bekijk meer van

KINK FM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.