— donderdag 20 mei 2021, 08:17 | 0 reacties, praat mee

Bestaande radiostations krijgen drie jaar noodverlenging FM-vergunningen

© Koen Suyk / ANP

De landelijke en regionale commerciële radiostations die nu een FM-frequentie hebben mogen alsnog drie jaar langer blijven uitzenden op hun FM-frequenties. Dit schrijft Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer. De noodverlenging wordt verleend vanwege de coronacrisis.

Vooral de belangen van kleinere radiopartijen heeft ze zwaar laten meewegen “aangezien deze partijen zwaar getroffen zijn door de plotselinge terugval in reclame-inkomsten en ook een langere periode nodig zullen hebben om daarvan te herstellen.”

Vorig jaar oktober liet Keijzer weten geen voorstander van een tijdelijke verlenging te zijn, maar ze draaide later bij na een motie die door de Tweede Kamer. De huidige vergunningen lopen per 1 september 2022 af, de staatssecretaris verlengt ze met drie jaar.

De verlenging betekent dat KINK geen kans maakt om op korte termijn een FM-frequentie te bemachtigen, wat volgens Michiel Veenstra van belang is om te groeien. Hij meent dat de huidige commerciële stations met een FM-frequentie de coronacrisis gebruiken om de frequentie-veiling uit te sluiten. Op NPO Radio 1 gaf Veenstra aan dat een FM-frequentie nodig is, aangezien 60% nog steeds via de FM naar radio luistert. Meer bij Spreekbuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.