website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Radar niet vervolgd voor valse doktersrecepten

Linda Nab — Geplaatst in rechtszaak op dinsdag 6 maart 2018, 09:23

© Freek van Asperen | ANP KIPPA

Nieuws Het tv-programma Radar van de AVROTROS wordt niet vervolgd voor het uitschrijven van valse doktersrecepten. Hoewel het gaat om een strafbaar feit, vindt het Openbaar Ministerie vervolging niet op zijn plek, gezien het maatschappelijk en journalistieke belang dat met de actie gediend is.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bepaald. Hoewel het hier wel om strafbare feiten gaat, vindt het OM vervolging niet op zijn plek gezien het maatschappelijk en journalistiek belang dat ermee gediend is.

Twee huisartsen hadden aangifte gedaan van valsheid in geschrift en identiteitsfraude, nadat het programma in mei vorig jaar bij verschillende apotheken door het hele land valse recepten voor zware medicijnen inleverden.

Radar wilde aantonen dat het controlesysteem van apotheken niet goed werkt. Met succes. De medicijnen, onder meer zware pijnstillers, werden overal verstrekt.

‘De programmamakers hebben een misstand in het controlesysteem bij apotheken aangetoond, waardoor zware medicatie in het verkeer kon worden gebracht met risico’s voor de volksgezondheid’, motiveert het OM de beslissing om de zaak te seponeren.

Meer bij Radar.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.