— vrijdag 13 maart 2015, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Huurbemiddelaars verliezen van Radar

Geen boete, geen dwangsom en geen rectificatie. Het AVROTROS programma Radar is door de rechter in het gelijk gesteld in een zaak die door (online) huurbemiddelaars was aangespannen. In twee uitzendingen in april en oktober 2014 had Radar aandacht voor huurbemiddelaars die dubbele courtage vragen aan zowel de huurder als de verhuurder. Volgens de eisers zou Radar ten onrechte in de uitzending geen onderscheid hebben gemaakt tussen (enerzijds) bemiddelaars die bemiddelingskosten vragen aan zowel de (aspirant)huurder als aan de verhuurder en (anderzijds) eisers die geen courtage ontvangen van de verhuurder en alleen voor de (aspirant)huurder opreden. Dit zien de eisers als een onrechtmarige daad en zij ondervinden er financiële schade van. Uit transcripties van de uitzendingen van Radar blijkt echter dat dit niet klopt. Tijdens de zitting hebben de eisers ook erkend dat de door haar gestelde onrechtmatige uitlatingen van Radar niet gedaan zijn. De voorzieningenrechter heeft de vordering daarom afgewezen.

Bekijk meer van

Recht Radar AVROTROS

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.