— vrijdag 7 augustus 2015, 08:19 | 1 reactie, praat mee

Radar krijgt gelijk in rechtszaak tegen telecombedrijf

ANP Kippa

Het AVROTROS-programma Radar heeft gelijk gekregen in de rechtszaak die Pretium Telecom had aangespannen, meldt Fonk. In oktober besteedde Radar aandacht aan het schriftelijkheidsvereiste dat vorig jaar juni werd ingevoerd. Bedrijven die via telefonische colportage contracten met consumenten aangaan, hebben nu ook een handtekening nodig van de consument. Radar liet zien dat telecombedrijf Pretium zich hier niet aan hield. Volgens Pretium heeft Radar onrechtmatig gehandeld, maar de rechtbank was het daar niet mee eens: 'Dat AVROTROS haar standpunt en kritiek op de handelwijze van Pretium in stevige bewoordingen heeft geuit kan haar, gezien haar rol van publieke waakhond, niet worden verweten.'

Bekijk meer van

Radar AVROTROS

Praat mee

1 reactie

Eduard Bekker, 7 augustus 2015, 11:58

Een van mijn familieleden zit in een verzorgingshuis. Die heeft Pretium eerst een telefoonabonnement aangesmeerd, toen een aansluitset voor zijn modem, dat hij niet eens had en vervolgens een kledingabonnement aangesmeerd. En dat hoefde van hem allemaal helemaal niet, maar met een paar vage verhalen is hij daar ingetrapt.
Buitengewoon kwalijk.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.