data als kans

— vrijdag 7 augustus 2015, 08:19 | 1 reactie, praat mee

Radar krijgt gelijk in rechtszaak tegen telecombedrijf

ANP Kippa

Het AVROTROS-programma Radar heeft gelijk gekregen in de rechtszaak die Pretium Telecom had aangespannen, meldt Fonk. In oktober besteedde Radar aandacht aan het schriftelijkheidsvereiste dat vorig jaar juni werd ingevoerd. Bedrijven die via telefonische colportage contracten met consumenten aangaan, hebben nu ook een handtekening nodig van de consument. Radar liet zien dat telecombedrijf Pretium zich hier niet aan hield. Volgens Pretium heeft Radar onrechtmatig gehandeld, maar de rechtbank was het daar niet mee eens: 'Dat AVROTROS haar standpunt en kritiek op de handelwijze van Pretium in stevige bewoordingen heeft geuit kan haar, gezien haar rol van publieke waakhond, niet worden verweten.' Laatste wijziging: 7 augustus 2015, 08:39

Bekijk meer van

Radar AVROTROS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Eduard Bekker, 7 augustus 2015, 11:58

Een van mijn familieleden zit in een verzorgingshuis. Die heeft Pretium eerst een telefoonabonnement aangesmeerd, toen een aansluitset voor zijn modem, dat hij niet eens had en vervolgens een kledingabonnement aangesmeerd. En dat hoefde van hem allemaal helemaal niet, maar met een paar vage verhalen is hij daar ingetrapt.
Buitengewoon kwalijk.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.