training eu starters

— dinsdag 21 februari 2023, 14:51 | 0 reacties, praat mee

Radar en Opsporing Verzocht willen terug naar NPO 1

© ANP KIPPA/ Lex van Lieshout

UPDATE De AVROTROS vindt dat Radar en Opsporing Verzocht terug naar NPO 1 moeten. De omroep heeft de NPO verzocht de verhuizing van de programma's van NPO 1 naar NPO 2 te heroverwegen omdat die "desastreus" heeft uitgepakt, zo maakte de AVROTROS dinsdag bekend. De NPO zegt in een reactie te verwachten dat de programma's bij NPO 2 blijven. Laatste wijziging: 21 februari 2023, 17:01

‘De verhuizing van Radar en Opsporing Verzocht naar NPO 2 pakt desastreus uit. Radar heeft in de eerste twee uitzendingen op NPO 2 meer dan de helft van de kijkers verloren’, zo luidt de verklaring van de AVROTROS. Waar Radar op NPO 1 wekelijks nog ruim boven de miljoen kijkers scoorde, waren dat er maandag op NPO 2 zo’n 525.000.

‘We hebben zojuist een dringend beroep aan de NPO gedaan om de verhuizing te heroverwegen en beide programma’s weer terug te plaatsen op NPO 1 waar zij van echte onschatbare waarde zijn voor de publieke omroep’, gaat het verzoek verder.

Volgens een zegsman van de NPO leert ervaring ‘dat het publiek tijd nodig heeft om te wennen aan dit soort verschuivingen en die tijd willen we de kijkers geven’. ‘Het is nog te vroeg om de balans op te maken. Onze verwachting is dat Radar en Opsporing Verzocht toonaangevende programma’s worden voor NPO 2. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en blijven we in gesprek met AVROTROS hierover.’

Naar Opsporing Verzocht keken in januari tussen de 300.000 en 500.000 kijkers, ongeveer de helft van het aantal kijkers op NPO 1 eerder. In april vorig jaar keken er wekelijks minstens 750.000 mensen.

Bekijk meer van

Radar Opsporing Verzocht NPO2 NPO1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.