— maandag 13 januari 2020, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Antoinette Hertsenberg en Radar gaan al 25 jaar mee

Antoinette Hertsenberg.

Vanavond vieren Antoinette Hertsenberg (55) en Radar een jubileum. Het consumentenprogramma op televisie bestaat 25 jaar en Hertsenberg presenteert het al die jaren. Tegenover Nu.nl zegt ze dat de onthullingen over de woekerpolissen hun grootste succes is. Daarvoor werd Hertsenberg in 2009 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. Laatste wijziging: 13 januari 2020, 09:39

In de Volkskrant vertelt Hertsenberg over de start bij Radar: ‘Het begin was ongelukkig. De medewerkers vonden het leuk dat die vrouw van de Dierenbescherming het programma ging presenteren, maar niet dat ik als eindredacteur leiding zou gaan geven aan de redactie. Want ik kwam van buiten. En voor mij was het ook lastig, want ik had geen idee wat een eindredacteur moest doen’.

Over de woekerpolisaffaire: ‘Daar kunnen we in een terugblik niet omheen. Het is het grootste financiële schandaal in de Nederlandse geschiedenis en ons grootste wapenfeit. Het rare is dat de redactie financieel helemaal niet zo was onderlegd. Toen mensen ons polissen begonnen op te sturen waar we niet veel van snapten, zijn we deskundigen gaan raadplegen, financiële journalisten onder anderen’.


(...)‘We hadden alleen nog een woord nodig om het op de kaart te zetten. Op een middag had ik ’m. Woekerpolis. Daar zit dat lekkere woekeren in, dat kwaadaardige. Onkruid, iets wat niet is uit te roeien. Het was precies het goede woord. Raak’.

Ze wil de komende jaren nog doorgaan met het programma. Over een opvolger voor de presentatie hoeft de redactie zich dan ook nog niet druk te maken, maar als het zo ver is, hoopt Hertsenberg dat iemand uit eigen stal het stokje van haar overneemt. Ze noemt Fons Hendriks, die zijn eigen programmaonderdeel maakt en content levert voor de sociale media van Radar. ‘Het zou geweldig zijn als iemand uit ons team het op eigen wijze en niet als een kloon van mij kan overnemen.’

Meer bij de Volkskrant en Nu.nl.

Op maandag 13 januari is om 20.30 uur een jubileumuitzending van Radar te zien op NPO1.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.