— dinsdag 20 mei 2014, 13:40

Telegraaf mag tv-gegevens publiceren

Programmagegevens vallen niet onder het auteursrecht en dus zou De Telegraaf die gevens de informatie over radio- en tv-programma's mogen publiceren. Dat blijkt uit een tussenvonnis van het gerechtshof in Amsterdam in het hoger beroep in het kort geding dat door de NPO was ingesteld tegen De Telegraaf. Eerder oordeelde de rechtbank dat de programma-informatie auteursrechtelijk is beschermd en dus niet zonder toestemming door derden mag worden verspreid. De Telegraaf moest toen stoppen met het publiceren van weekgegevens van radio- en televisieprogramma’s. Het bedrijf mocht alleen gegevens van de volgende dag afdrukken. De partijen krijgen tot 15 juli de tijd om zich over de andere punten in het geschil uit te laten. Daarna volgt een definitief vonnis van het hof.

Bekijk meer van

TMG NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.