— vrijdag 15 januari 2016, 08:22 | 0 reacties, praat mee

TMG en Talpa gaan samenwerking radio en tv aan

ANP / Koen van Weel

De radiozenders van de Telegraaf Media Groep (TMG) worden overgenomen door een nieuw bedrijf waarin naast TMG ook Talpa een aandeel heeft. Dat meldt de Telegraaf. Ook de zenders van Talpa verhuizen naar dat bedrijf, waardoor onder andere Sky Radio en Sky Radio (beiden TMG) én Slam! FM én Radio 538 (beiden Talpa) onder één bedrijf gaan vallen. Het nieuwe, nu nog naamloze radiobedrijf heeft daardoor een bereik van 7 miljoen luisteraars per week.

De verhuizing van de zenders is onderdeel van een grotere deal tussen TMG en Talpa. TMG heeft een minderheidsbelang in het nieuwe bedrijf (Talpa wordt voor 77 procent eigenaar), maar TMG neemt ook een belang van 15 procent in het aandeel dat Talpa heeft in de tv-zenders van SBS. Bij de samenwerking is een investering van 27 miljoen van de kant van TMG gemoeid. Welke gevolgen de plannen voor het personeel hebben is nog niet duidelijk.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.