— vrijdag 15 januari 2016, 08:22 | 0 reacties, praat mee

TMG en Talpa gaan samenwerking radio en tv aan

ANP / Koen van Weel

De radiozenders van de Telegraaf Media Groep (TMG) worden overgenomen door een nieuw bedrijf waarin naast TMG ook Talpa een aandeel heeft. Dat meldt de Telegraaf. Ook de zenders van Talpa verhuizen naar dat bedrijf, waardoor onder andere Sky Radio en Sky Radio (beiden TMG) én Slam! FM én Radio 538 (beiden Talpa) onder één bedrijf gaan vallen. Het nieuwe, nu nog naamloze radiobedrijf heeft daardoor een bereik van 7 miljoen luisteraars per week. Laatste wijziging: 15 januari 2016, 08:24

De verhuizing van de zenders is onderdeel van een grotere deal tussen TMG en Talpa. TMG heeft een minderheidsbelang in het nieuwe bedrijf (Talpa wordt voor 77 procent eigenaar), maar TMG neemt ook een belang van 15 procent in het aandeel dat Talpa heeft in de tv-zenders van SBS. Bij de samenwerking is een investering van 27 miljoen van de kant van TMG gemoeid. Welke gevolgen de plannen voor het personeel hebben is nog niet duidelijk.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.