— dinsdag 15 maart 2022, 17:02 | 0 reacties, praat mee

Qmusic steunt KINK in zaak tegen noodverlenging FM-frequenties

© Koen Suyk / ANP

Vandaag diende het kort geding van KINK om de verlenging van de landelijke FM-frequenties terug te draaien. Opvallende nieuwe partij in de zaak is DPG Media, meldt het AD. Qmusic van DPG Media heeft aangegeven dat zo'n verlenging niet langer wenselijk is. Laatste wijziging: 15 maart 2022, 17:03

De huidige zendvergunningen zouden dit jaar eigenlijk aflopen en daarna herverdeeld moeten worden. Maar er kwam een noodverlenging, zodat radiostations konden herstellen van de afname van de advertentie-inkomsten in coronatijd. Door de noodverlenging kan KINK geen aanspraak maken op een FM-frequentie.

KINK noemde het vorig jaar december buitenproportioneel om vergunningen die pas in september 2022 aflopen nu al met drie jaar te verlengen. Volgens het station is de advertentiemarkt al geruime tijd “spectaculair aan het herstellen”.

En met het herstel van die advertentiemarkt na de coronadip vindt Qmusic het niet langer gewenst om te verlengen. Daarbij vindt DPG Media ook dat de prijs voor de noodverlenging van drie jaar te hoog is. Daarom vindt het bedrijf dat er een veiling moet komen, als de continuïteit van commerciële radio gewaarborgd kan worden, meldt het AD.

Uitspraak volgt binnen twee weken.

 

Bekijk meer van

Qmusic KINK DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.