— vrijdag 27 augustus 2021, 12:51 | 0 reacties, praat mee

Noodverlenging FM-vergunningen commerciële zenders peperduur

© Koen Suyk

De noodverlenging van drie jaar die staatssecretaris Mona Keijzer heeft gegeven voor de vergunningen van de commerciële zenders die nu een FM-frequentie hebben, gaat de zenders heel veel geld kosten, meldt Adformatie. De verlengingskosten voor een FM-frequentie worden maar liefst zeven tot dertien keer zo hoog als de huidige prijs.

Radio 538, Sky Radio, Radio 10 (Talpa Network) en Qmusic (DPG Media) hebben vorig jaar gelobbyd voor een noodverlenging. Dat was nodig, omdat de hun inkomsten vanwege de coronacrisis terugliepen. Tot onvrede van nieuwkomers werd die noodverlenging afgegeven.
Het verlengingsbesluit wordt één dezer dagen, maar in ieder geval voor 1 september getekend.

Bij Paul Römer, voorzitter van Vereniging voor Commerciële Radio VCR en directeur van de radiotak van Talpa Network, is er groot onbegrip. “Het gaat om tientallen miljoenen euro’s meer. Dit betekent dat deze noodverlenging in feite een doodverlenging wordt. Als we het dertienvoudige moeten gaan betalen van de huidige prijs, lukt het niet meer om een economisch rendabele business kunnen draaien. We kunnen dan niet meer investeren in digitale distributie of DAB+ en we zetten de deur wagenwijd open voor de Spotify’s van deze wereld en andere grote platforms.” Meer bij Adformatie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.