— dinsdag 1 december 2020, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Publieke omroep start op 4 januari met NPO Regio

Minister Arie Slob - © Bart Maat / ANP

De regionale omroepen en de NPO beginnen op 4 januari met de pilot NPO Regio. Dat heeft minister Arie Slob (ChristenUnie) maandag tijdens het Kamerdebat over de mediabegroting bevestigd.

De regionale omroepen krijgen elke werkdag tussen 18.00 uur en 20.00 uur een plek in de programmering van NPO 2. Aanvankelijk was het plan om op 1 januari te starten, maar dat lukt dus niet.

Over regionale programma’s op de nationale tv wordt al jaren gesproken, maar het kwam maar lastig van de grond. Slob roemt de stappen die nu gezet zijn: “Ik denk dat de regionale omroepen geweldige content hebben, die we de mogelijkheid moeten bieden landelijke aandacht te genereren.”

Ook nu nog kan het plan op kritiek rekenen, ook van VVD-kamerlid Zohair El Yassini: “Wij ontvangen signalen van de RPO (Regionale Publieke Omroepen) dat het geld nog niet goed wordt verdeeld. Ga nu nog maar eens in gesprek met de RPO, dan zie je dat met eigen ogen.” Meer bij AD

Bekijk meer van

RPO NPO Regio NPO Arie Slob

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.