— dinsdag 13 november 2018, 11:13 | 0 reacties, praat mee

Provincie Noord-Brabant stopt 150.000 euro in nieuw mediafonds

Provinciale Staten Noord-Brabant | Rob Engelaar / ANP

De provincie Noord-Brabant stelt op initiatief van het CDA een bedrag van 150.000 euro beschikbaar om lokale journalistiek te steunen. Het geld van de provincie komt terecht in een Stimuleringsfonds Lokale Journalistiek. Hoe het geld precies verdeeld zal worden, gaat de provincie nog uitwerken.

Bij de toekenning van fondsen zal volgens de provincie onafhankelijkheid voorop staan, met een onafhankelijke commissie. Deze aanpak is ook gebruikt bij andere mediafondsen die in de afgelopen tijd zijn opgezet.

Het initiatief is een reactie op de toegenomen druk op lokale journalistiek en streekomroepen, die daardoor volgens het CDA steeds minder “een gezonde tegenmacht” kunnen zijn voor het lokale bestuur. “Deze financiële impuls, bedoeld voor bijvoorbeeld het doen van onderzoeksjournalistiek, helpt om de functie van media als waakhond van de lokale democratie verder vorm te geven. Heel belangrijk”, aldus CDA-Statenlid Marianne van der Sloot.

Na een jaar evalueert de provincie het fonds en besluit dan of verdere versterking nodig en mogelijk is. Meer bij CDA Brabant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.