— maandag 27 januari 2014, 09:07

‘Financiering regio-omroepen niet eerlijk’

De financiering van kleine omroepen moet op de schop, omdat het nu onrechtvaardig verdeeld is. Dat zei RTV Drenthe-directeur Dink Binnendijk in een speech tijdens het 25-jarig bestaan van de omroep. Regionale omroepen krijgen subsidie op basis van het inwoneraantal van 'hun' provincie en dat pakt volgens Binnendijk niet eerlijk uit. Volgens hem betekent dit dat grote regionale omroepen in beweging moeten komen en een deel van hun budget moeten afstaan aan de kleinere. Binnendijk is er van overtuigd dat die solidariteit er is. Tijdens de toespraak gaf hij ook een flinke veeg uit de pan richting de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Hij reageerde op de plannen van de NPO om de regionale omroepen te integreren in de landelijke publieke omroep. Volgens Binnendijk hebben ze geen flauw idee wat er speelt in de provincie en moeten ze vooral naar zichzelf kijken en hun dalende marktaandeel van Nederland 3. Binnendijk deed het voorstel RTV Drenthe een week op Nederland 1 te laten uitzenden en de NPO op kanaal 33. "Dan kijken we na een week hoe de kijkcijfers zijn." Daarnaast liet de RTV Drenthe-directeur weten in gesprek te zijn met uitgeverij Boom en NDC Mediagroep over een samenwerking waarbij hij ook de lokale omroepen bij wil betrekken.

Bekijk meer van

NPO
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.